Ιδανικές ποικιλίες κάνναβης για ψυχρά κλίματα

four elements seeds avatar
Share on facebook
Share on twitter

Η καλλιέργεια κάνναβης σε εξωτερικούς χώρους, είναι μια εξαιρετικά ανταποδοτική διαδικασία. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι την τύχη να ζουν σε θερμά κλίματα. Πολλοί καλλιεργητές πρέπει να αντιμετωπίσουν έντονες βροχές, ισχυρούς ανέμους αλλά και αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Ευτυχώς σήμερα υπάρχουν ποικιλίες κάνναβης που μπορούν να καλλιεργηθούν σε τέτοιες συνθήκες. Ωστόσο, επειδή αυτά τα στελέχη είναι ικανά να αντιμετωπίσουν ψυχρότερες θερμοκρασίες δεν σημαίνει ότι έχουν και ανοσία σε μούχλα και μύκητες. Για τον λόγο αυτό, θα χρειαστούν προληπτικά μέτρα για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων εκπλήξεων, προστατεύοντας τη σοδειά σας από τον άνεμο, τη βροχή ή ακόμα και τις χιονοπτώσεις.

Afghani 

Το Afghani είναι μια ισχυρή, κυρίαρχα Indica, ποικιλία η οποία πήρε το όνομά της από την γεωγραφική της προέλευση. Aυτή η θρυλική ποικιλία πρωτοεμφανίστηκε στην οροσειρά Hindu Kush, που βρίσκεται μεταξύ της Ινδίας, του Αφγανιστάν και του Πακιστάν. Mε την πάροδο των χρόνων η ποικιλία αυτή προσαρμόστηκε στις ακραίες καιρικές συνθήκες των βουνών και έκτοτε χρησιμοποιείται ευρέως από όσους αναζητούν αφγανικούς, ανθεκτικούς στο κρύο, γονότυπους για την παραγωγή εκχυλισμάτων και χασίς.

Critical Mass

Μία ακόμα ποικιλία που ευδοκιμεί σε ψυχρότερα κλίματα είναι το Critical Mass. Γνωστό και ως Critical, γρήγορα έγινε μία από τις πιο αγαπητές ποικιλίες μεταξύ πολλών καλλιεργητών. Η πρώιμη ανθοφορία του, η υψηλή του απόδοση, η αντοχή του σε μούχλα και σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες αποτελούν τα βασικότερα πλεονεκτήματα της ποικιλίας αυτής.

Cheese

Φημισμένο για το έντονο όξινο άρωμα του, το Cheese είναι ένα κυρίαρχα Indica υβρίδιο από το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει επιτύχει ευρεία δημοτικότητα χάρη στη μοναδική του γεύση, την ισχυρή του επίδραση αλλά και την αντοχή του στο κρύο. Με προέλευση που ξεκινά από τον φαινότυπο Skunk #1, το ανθεκτικό αυτό στέλεχος δημιουργήθηκε ώστε να προσφέρει σε καλλιεργητές που ζουν σε βορειότερα μέρη την ευκαιρία να δοκιμάσουν αυτά τα γλυκά και φρουτώδη τερπένια.

Hindu Kush

Όπως και το Afghani, το στέλεχος Hindu Kush προέρχεται από τα βουνά Hindu Kush, επομένως είναι συνηθισμένο σε ψυχρότερο περιβάλλον. Με την πάροδο του χρόνου και την πολλαπλή αναπαραγωγή του, το Hindu Kush έγινε ένα από τα πιο προσαρμόσιμα στελέχη. Σήμερα, μπορεί πλέον να καλλιεργηθεί τόσο σε ζεστά όσο και σε ψυχρότερα κλίματα, προσφέροντας ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Mazar

Το Mazar είναι ένα κλασικό, κυρίαρχα Indica, στέλεχος της δεκαετία του ’80. Η ποικιλία αυτή προέρχεται από την διασταύρωση των ποικιλιών Skunk#1 και Afghani. Η δυναμική ανάπτυξης και η ανθεκτικότητα του σε χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν το στέλεχος αυτό μια εκπληκτική επιλογή ακόμα και για αρχάριους καλλιεργητές. Ένας πολλαπλός νικητής βραβείων με γνήσια αφγανική καταγωγή!

Northern Lights

Το Northern Lights είναι μία από τις πιο διάσημες και αγαπητές ποικιλίες όλων των εποχών. Λαμβάνοντας υπόψη και το όνομα του, το Northern Lights (Βόρειο Σέλας) είναι ένα στέλεχος που αναπτύσσεται καλύτερα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Ως απόγονος των ενδημικών (landrace) ποικιλιών Afghani και Thai, αυτή η κυρίαρχα Indica ποικιλία αγαπήθηκε αμέσως χάρη στην πλούσια παραγωγή ρητίνης, την σύντομη περίοδο ανθοφορίας αλλά και την ανθεκτικότητα της στη μούχλα.

Skunk#1

Σχεδόν όλα τα Skunk στελέχη (Super Skunk, Lemon Skunk κα) είναι γνωστά για την ικανότητά τους να αναπτύσσονται σε οποιοδήποτε περιβάλλον, ακόμα και αν αυτό περιλαμβάνει τον κρύο καιρό. Αυτή η κυρίαρχα Indica ποικιλία είναι αρκετά ανθεκτική σε μούχλα και παράσιτα, εύκολη στην καλλιέργεια και με αρκετά καλές αποδόσεις. Αυτό αποτελεί και τον βασικό λόγο, που το στέλεχος αυτό επηρέασε την κάνναβη σε παγκόσμια κλίμακα, τροφοδοτώντας την με πολυάριθμες διασταυρώσεις.

White Widow

Το White Widow είναι ένα βραβευμένο, ολλανδικό στέλεχος που έχει διατηρήσει αναλλοίωτη τη φήμη και τη δημοτικότητά του μέσα στις δεκαετίες. Ως μια αρκετά ανθεκτική και παραγωγική ποικιλία με σύντομο χρόνο ανθοφορίας, το White Widow αποτέλεσε την βάση για την δημιουργία πολλών άλλων στελεχών (Black Widow, Silver Widow, White Siberian κα). Σύντομα έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες ποικιλίες, ειδικότερα σε εκείνους που ζουν σε βορειότερες χώρες.

Παρόλο λοιπόν που είναι λίγο πιο περίπλοκο στο να αντιμετωπιστούν οι μεταβαλλόμενες / ψυχρότερες θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις και οι βροχές, ειδικά για όσους ζουν σε πιο ψυχρά κλίματα, οι καλλιεργητές μπορούν σήμερα να επιλέξουν ανάμεσα από μια πληθώρα στελεχών, τα οποία είναι κατάλληλα εξοπλισμένα ώστε να αντιμετωπίζουν επιτυχώς τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Four Elements Seeds

ΠΗΓΕΣ:

https://www.leafly.com/news/strains-products/weed-strains-for-winter-hibernation

https://www.cannaconnection.com/strains-top-10-lists/grow-outdoors-colder-climates

https://www.ilovegrowingmarijuana.com/growing/best-marijuana-seeds-for-hot-cold-and-wet-climates/

https://www.summitdaily.com/news/5-great-wintertime-cannabis-strains-sponsored/

https://seedsupreme.com/blog/five-winter-cannabis-strains-to-grow-when-its-cold

https://www.royalqueenseeds.com/blog-our-top-5-cannabis-strains-for-colder-climates-n217

https://dutch-passion.com/en/blog/top-5-cannabis-strains-for-colder-climates-n1003

https://livecivilized.com/lifestyle/culture-guide/7-cannabis-strains-that-grow-in-cold-weather

https://sensiseeds.com/en/blog/how-to-grow-cannabis-in-winter/(photo)